HOOGLAND B.V.

CASUS (04-10-2016)

Hoogland B.V. is een bekend begrip in de uitvaartbranche. Het in Burgum gevestigde bedrijf produceert uitvaartkisten en biedt daarnaast voorziening van rouwvervoer en andere uitvaartbenodigdheden aan.

Op 31 januari 2015 werd het pand van Hoogland B.V. overgenomen door een enorme brand. In minder dan een jaar tijd heeft het bedrijf zich herpakt en is er een volledig nieuw pand geconstrueerd. Een volledig nieuw pand in een splinternieuwe stijl.

Om de transitie compleet te maken, aan RINZE de schone taak om ook de online uitstraling van Hoogland B.V. een flinke opfrisbeurt te geven.

Nieuw gebouw Hoogland B.V.

PROCES

Het doel was helder: het bedrijf wilde het online publiek bereiken en hen een impressie geven van wie het bedrijf is en wat het bedrijf doet. Hoe is dit beter te bereiken dan in de gedaante van een website?

Tijdens een gesprek tussen Hoogland B.V. en RINZE is de informatie architectuur van de website samengesteld. Welke informatie mag niet ontbreken op de website? Welke informatie is te verwaarlozen? Welke informatie kan beter verplaatst worden naar een ander medium? Door samen van gedachten te wisselen, kon er een overwogen antwoord worden gegeven op dit soort vragen.

Eenmaal duidelijk welke informatie de website moest verschaffen, is RINZE aan de slag gegaan met het ontwerp van de website.

Schets website Hoogland B.V. door RINZE

RESULTAAT

Door constant te itereren op basis van ontvangen feedback is bovenstaande schets uiteindelijk doorontwikkeld tot een volledig werkende website in dezelfde ontwerpstijl als die van het nieuwe pand.

Om het bereik te vergroten is er gekozen voor een responsief ontwerp. Dit houdt in dat het ontwerp zich aanpast aan verschillende schermgroottes. Zo is de website vanaf alle verschillende apparaten (zowel mobiele telefoons als tablets als computers) eenvoudig te bedienen. Niet geheel onbelangrijk als je je realiseert dat tegenwoordig ongeveer 50% (!) van het dataverkeer via mobiele apparaten verloopt.

Nieuwe website Hoogland B.V. door RINZE BEZOEK WEBSITE » « NAAR HET OVERZICHT
Cantina

Campagne & nieuwe huisstijl
28-01-2016

BEKIJK PROJECT »
Thumbnail Cantina door RINZE
RDW

Applicatie concept
19-09-2015

BEKIJK PROJECT »
Thumbnail RDW door RINZE
Schilderwerken E. Brugge

Nieuwe website
16-09-2015

BEKIJK PROJECT »
Thumbnail Schilderwerken Edwin Brugge door RINZE