RDW GRONINGEN

CASUS EN PROCES (19-09-2015)

De RDW is een zelfstandig bestuursorgaan van de Nederlandse overheid. De hoofdtaak van de organisatie is het bijhouden van de levensloop van gemotoriseerde voertuigen in Nederland.

In september 2015 vond The Holland Webweek plaats in Groningen. Een van de onderdelen in het programma was 'the battle of the schools'. Geselecteerd om hun school (zowel mbo als hbo) te vertegenwoordigen, gingen twaalf verschillende studententeams de strijd met elkaar aan in de vorm van een zogenaamde hackathon (de volgende alinea beschrijft een betekenis). Zo was RINZE geselecteerd om deel uit te maken van het team dat de Hanzehogeschool vertegenwoordigde.

48 uur lang werden de verschillende teams opgesloten om te werken aan de casus die hen was toegewezen. De verschillende casussen waren ingediend door bedrijven en organisaties uit het werkveld. In 48 uren tijd moesten de studenten een oplossing voor hun casus bedenken, ontwerpen, ontwikkelen en presenteren.

Het team waar RINZE deel van uitmaakte kreeg de casus van de RDW toegewezen. De RDW gaf aan op zoek te zijn naar een plek voor weggebruikers waar bepaalde data over hun voertuig wordt weergegeven in één centraal overzicht.

RESULTAAT

Als oplossing heeft de projectgroep een personage ontwikkeld: ED. ED is het Elektronisch Dossier van de RDW. Met ED kan de weggebruiker alle benodigde informatie en handigheden omtrent zijn voertuig vinden op één centrale plek (te bereiken via zowel telefoon, tablet als computer).

Dit concept is bedacht, ontworpen, ontwikkeld en gepresenteerd binnen 48 uren tijd. In de competitie is het eindproduct in de top drie geëindigd. Daarnaast heeft het de publieksprijs behaald waarmee tevens het nieuws is gehaald.

ED het Elektronisch Dossier van RDW LEES ARTIKEL » « NAAR HET OVERZICHT
Schilderwerken E. Brugge

Nieuwe website
16-09-2015

BEKIJK PROJECT »
H. van der Brug Uitvaartzorg

Nieuwe huisstijl & website
14-07-2015

BEKIJK PROJECT »
Thumbnail Hiltsje van der Brug Uitvaartzorg door RINZE
Veilig Verkeer Nederland

Campagne
10-06-2013

BEKIJK PROJECT »
Thumbnail Veilig Verkeer Nederland door RINZE